Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Do štrajku sa chcú zapojiť aj pedagógovia Žilinskom kraji

Ilustračné foto Foto: Ilustračné foto TASR

Štrajk niektoré školy obmedzí čiastočne a niektoré zavrie úplne. V Žiline pripravili pre žiakov, ktorí sa nebudú môcť učiť, aj náhradný program.

Žilina 24. januára (TASR) - Do pondelkového štrajku (25.1.) sa podľa údajov zverejnených na webovej stránke Iniciatívy slovenských učiteľov k 18.00 h zapoja aj pedagógovia z 96 škôl v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK). Ide tak o približne 12,68 % všetkých škôl v kraji.

Štrajk niektoré školy obmedzí čiastočne a niektoré zavrie úplne. V Žiline pripravili pre žiakov, ktorí sa nebudú môcť učiť, aj náhradný program: "Ak bude treba, k dispozícii je Centrum voľného času na Kuzmányho ulici, ktoré zabezpečí alternatívny program počas školského vyučovania," povedal v piatok (22.1.) pre TASR hovorca mesta Pavol Čorba.

Podľa údajov ministerstva školstva vzdelávanie žiakom i deťom poskytuje v ŽSK dovedna 757 škôl, z nich je 348 materských, 256 základných a 62 stredných odborných škôl, 30 gymnázií, dve konzervatória, 45 špeciálnych materských a základných a 14 špeciálnych stredných škôl.