Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Do súťaže Žiarska kapustnica sa prihlásil rekordný počet tímov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Najlepšiu kapustnicu bude hodnotiť porota, pričom porotcovia nebudú pri koštovaní vedieť, ktorú kapustnicu jedia, aby sa úplne odbúrala možnosť ovplyvňovania.

Žiar nad Hronom 20. decembra (TASR) - Žiarskym Námestím Matice slovenskej bude v stredu rozvoniavať kapustnica. V predvianočnej súťaži vo varení kapustnice si sily zmeria rekordných 15 tímov. Informovalo o tom mesto Žiar nad Hronom na sociálnej sieti.

Najlepšiu kapustnicu bude hodnotiť porota, pričom porotcovia nebudú pri koštovaní vedieť, ktorú kapustnicu jedia, aby sa úplne odbúrala možnosť ovplyvňovania. "O víťazovi rozhoduje veľa faktorov. Jedným z tých najdôležitejších je určite kvalita surovín, spôsob prípravy, zaujímavosť receptu, novátorstvo a hlavne konečné dochutenie, respektíve chuť. V minulosti zavážil aj fakt, ako tím spolupracuje, komunikuje či príde v tímových zásterách a podobne," uvádzajú organizátori.

Súťaž sa začne o 12.00 h prípravou surovín, pokračovať bude samotným varením a skončí sa koštovkou o 16.00 h. "Po dovarení bude kapustnica určená na predaj každému, kto bude chcieť ochutnávať a porovnávať," pozývajú organizátori. Súčasťou súťaže je aj sprievodný kultúrny program, v ktorom zaspieva Lenka Piešová, Tomáš Bezdeda a Mužská spevácka skupina Sekera.