Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojilo 1757 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Aktivity s deťmi, pomoc hendikepovaným či seniorom, zveľaďovanie prostredia, práca s farbami, starostlivosť o rastlinky. To bolo motívom tohtoročnej kampane.

Banská Bystrica 29. septembra (TASR) – Do Týždňa dobrovoľníctva v Banskobystrickom kraji sa zapojilo 1757 ľudí. Od 16. do 22. septembra mali možnosť už po štvrtý raz vyskúšať na vlastnej koži, čo prináša dobrovoľníctvo a pomôcť dobrej veci. TASR o tom dnes informovala Martina Strmeňová, koordinátorka kampane.

"V 101 organizáciách po celom Banskobystrickom kraji 1757 dobrovoľníkov odpracovalo spolu 6920 hodín bez nároku na honorár. Na sprievodných podujatiach sa zúčastnilo ďalších viac ako 730 ľudí. Keby sme prerátali ich prácu minimálnou hodinovou mzdou, tak dobrovoľníci pomohli svojim komunitám prácou v sume viac ako 16.000 eur," konštatovala Strmeňová s tým, že práca dobrovoľníkov "nie je nezaplatená preto, že nemá cenu, ale preto, že je neoceniteľná".

Aktivity s deťmi, pomoc hendikepovaným či seniorom, zveľaďovanie prostredia, práca s farbami a materiálom, starostlivosť o rastlinky i záhrady, ale tiež workshopy a diskusie na tému dobrovoľníctva boli priestorom vyskúšať si mnoho nových vecí a nájsť sa v pomoci druhým. To bolo motívom tohtoročnej kampane.

"Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom i koordinátorom v organizáciách, ktorí počas siedmich dní urobili poriadny kus práce a pomohli svojim komunitám a okoliu. Pre mladých ľudí je práve dobrovoľníctvo skvelou príležitosťou objaviť svoj talent, zručnosti a nájsť sa profesijne aj osobnostne," dodala Strmeňová.

Hlavnými partnermi Týždňa dobrovoľníctva 2016 boli ministerstvo školstva, mesto Banská Bystrica, občianske združenie BCF a spoločnosť GAMO.