Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Do župného domu v R. Sobote sa zrejme nasťahujú mestskí policajti

Samospráva momentálne na opravu historickej budovy nemá peniaze.

Rimavská Sobota 3. októbra (TASR) - Z budovy bývalého župného domu v Rimavskej Sobote odchádzajú úrady špecializovanej štátnej správy. Ako pre TASR povedal primátor mesta Jozef Šimko, dôvodom sú predovšetkým ceny energie. Do budovy vo vlastníctve mesta by sa však mohla presťahovať Mestská polícia.

Bývalý župný dom je budova vyhlásená za kultúrnu pamiatku. Jej vlastníkom jej mesto Rimavská Sobota. Väčšina priestorov je prázdna, budova potrebuje opravu. Ešte vláda Ivety Radičovej rozhodla o sťahovaní Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie. Podľa plánu sa do konca septembra odsťahoval aj Obvodný úrad životného prostredia. "Samotné nájomné nie je až také problematické. Rozhodujúce sú ceny za dodávku tepla. Budovu vykuruje súkromná spoločnosť a samotné priestory naozaj potrebujú opravu. Z tohto pohľadu je pre úrady nové pôsobisko skutočne lacnejšie," vysvetlil Šimko.

Samospráva momentálne na opravu historickej budovy nemá peniaze. "Napriek tomu ju nenecháme schátrať. Uvažujeme, že by sme do jej priestorov presťahovali Mestskú políciu. Ešte potrebujeme vyriešiť pár technických detailov, ale pri tomto riešení by sme zabezpečili minimálne stráženie azda jednej z najkrajších stavieb v meste," dodal primátor Rimavskej Soboty.