Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Dobrovoľní hasiči z Trenčianskeho kraja dostali nové vozidlá

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Šéf rezortu ocenil obetavosť a angažovanosť dobrovoľných hasičov, ktorí na úkor svojho voľného času a pohodlia chránia život, zdravie a majetok ľudí.

Považská Bystrica 10. októbra (TASR)- Dobrovoľní hasiči z obcí trojice okresov na území Trenčianskeho kraja môžu od dnes pri svojej činnosti využívať aj nové, prípadne zrepasované hasičské vozidlá. Neprofesionálnym hasičom z obcí v okresoch Považská Bystrica, Púchov a Ilava ich odovzdal minister vnútra a podpredseda vlády SR Robert Kaliňák. TASR o tom informovala Marta Fabianová z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

Šéf rezortu ocenil obetavosť a angažovanosť dobrovoľných hasičov, ktorí na úkor svojho voľného času a pohodlia chránia život, zdravie a majetok ľudí. "Tieto autá nie sú darom, ale splátkou nášho dlhu voči dobrovoľným hasičom, ktorí nasadzujú svoje životy vo dne v noci bez nároku na honorár," zdôraznil.

Kľúče od automobilov dnes dostali dobrovoľní hasiči z obcí Stupné, Vrchteplá, Ďurďové a Malé Lednice v okrese Považská Bystrica, v Púchovskom okrese to boli Beluša, Zubák, Horná Breznica a Lednické Rovne, v Ilavskom okrese Dulov a Bohunice. Stupné dostalo aj protipovodňový vozík. V piatok (9.10.) pribudli nové vozidlá aj v ďalšom meste a obci Trenčianskeho kraja, a to v Starej Turej v okrese Nové Mesto nad Váhom a Krajnom v Myjavskom okrese.

V rámci projektu pripravenosti Slovenska v boji so živelnými pohromami sa pomoc dotkne dovedna 1400 obcí na Slovensku. Dobrovoľné požiarne zbory dostanú v priebehu roka 500 nových vozidiel Iveco Daily, 300 zrepasovaných hasičských Tatier a viac ako 600 obcí dostane takzvané vozíky prvej pomoci vybavené protipovodňovou technikou.