Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Dobrovoľníci z Katarínky sa opäť zapojili do projektu Noc kostolov

Ilustračná snímka, zrúcanina kostola a kláštora sv.
Katarína Alexandrijskej pri Dechticiach.
Foto: TASR/Daniel Veselský

Zrúcanina kostola a kláštora sv. Kataríny sa nachádza v chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty medzi obcami Dechtice a Naháč.

Dechtice 10. júna (TASR)- Do piatkovej (9.6.) Noci kostolov sa so svojím programom zapojili aj dobrovoľníci z Katarínky - ruín kultúrnej pamiatky kostola a kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej pri Dechticiach. Spoluorganizátorka podujatia Katarína Ečeryová TASR informovala, že na Katarínku zavítalo približne 220 návštevníkov.

"Tohtoročnú Noc kostolov hodnotíme pozitívne. Zavítalo k nám veľa nových návštevníkov, ktorí prejavili záujem o históriu a kryptu," uviedla Ečeryová. Ako dodala, v programe podujatia nechýbal komorný koncert či svätá omša, návštevníci mohli využiť i sprevádzanie po historických ruinách s odborným výkladom.

Zrúcanina kostola a kláštora sv. Kataríny sa nachádza v chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty medzi obcami Dechtice a Naháč. Záchrane tejto historickej pamiatky sa dobrovoľníci venujú už viac ako 20 rokov.

Ďalším veľkým podujatím na Katarínke bude deň otvorených dverí (5.7.) a program pri príležitosti Noci hradov a zrúcanín (19.8.)