Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Traja muži v osade Prieloh nelegálne ulovili diviaka, vážil 100 kíl

Ilustračné foto Foto: TASR – Štefan Puškáš

V prípade dokázania viny hrozí Michalovi a Lászlóovi trest odňatia slobody až na dva roky, Jánovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Dolná Strehová 22. apríla (TASR) - Približne 100-kilogramového diviaka ulovili traja muži z Lučenca v stredu večer (20. 4.) v osade Prieloh, v katastri obce Dolná Strehová. Povolenie na lov však nemali. Policajti ich už obvinili z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, obvinení muži (28-ročný Michal, 29-ročný László a 35-ročný Ján) po predchádzajúcej vzájomnej dohode spoločne neoprávnene zasiahli do výkonu práva poľovníctva tým, že bez povolenia ulovili diviaka.

Obvinený Ján, ktorý je držiteľom zbrojného preukazu, strieľal zo zadného sedadla odstaveného motorového vozidla a strelou z guľovnice zasiahol voľne pasúceho sa diviaka. Usmrtením zveri bola poľovníckemu združeniu v Dolnej Strehovej spôsobená škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na 600 eur.

Páchateľov krátko po čine zastavila policajná hliadka, ktorá pri kontrole vozidla zistila, že sa tam nachádza nelegálne ulovená zver. Mužov zadržali a po vykonaní procesných úkonov ich prepustili na slobodu.

V prípade dokázania viny hrozí Michalovi a Lászlóovi trest odňatia slobody až na dva roky, Jánovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.