Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Dolnooravskej nemocnici stiahli svoje výpovede všetky sestry

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V nemocniciach v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja podalo výpovede spolu 23 sestier z celkového počtu 937.

Dolný Kubín 18. februára (TASR) - Všetkých 16 zdravotných sestier, ktoré podali výpovede v Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou v Dolnom Kubíne k 1. marcu 2016, svoje pracovné miesta neopustí. Rozhodli sa totiž svoje výpovede stiahnuť.

Vďaka vyčleneniu finančných prostriedkov vládou SR došlo v krajských nemocniciach k výraznému zvýšeniu finančného ohodnotenia sestier. "Vo všetkých našich nemocniciach sa mzdy sestier spoločne zvýšili mesačne takmer o 416.000 eur, čo je priemerný nárast mzdy približne o 127 eur. Som rád, že sa sestry rozhodli stiahnuť svoje výpovede a naďalej sa budú spolupodieľať na zabezpečovaní zdravotnej starostlivosti pre oravských pacientov," povedal na margo stiahnutých výpovedí predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

V nemocniciach v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja podalo výpovede spolu 23 sestier z celkového počtu 937 (2,3 percenta). Z toho 16 zdravotných sestier v Dolnom Kubíne svoje výpovede stiahlo a naďalej na nich trvá šesť sestier v Trstenej a jedna v Čadci. "Výpovedná lehota plynie sestrám od 1. januára 2016 do konca tohto mesiaca. Chod nemocnice však napriek tomu nie je ohrozený," uviedla riaditeľka Hornooravskej nemocnice s poliklinikou v Trstenej Eleonóra Kadlečíková.