Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Nemocnica v Dolnom Kubíne zmodernizovala urgentný príjem

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Priestory prešli komplexnou modernizáciou. Stavebné úpravy si vyžiadali 416.000 eur a nové materiálno-technické a prístrojové vybavenie ďalších 227.000 eur.


Dolný Kubín 29. mája (TASR) - Nový urgentný príjem v priestoroch Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou Ladislava Nádaši Jégého zrýchli záchranu ľudských životov. Vyjadril sa tak dnes na jeho slávnostnom otvorení predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár.

Investícia vo výške 643.000 eur podľa neho rovnako prinesie zvýšenie kvality a dostupnosti poskytovanej zdravotnej starostlivosti. "Cieľom budovania urgentných príjmov je uľahčiť ošetrenie pre pacienta, dať mu okamžitú zdravotnú starostlivosť, ktorú potrebuje, a to na jednom mieste. Ak teda príde napríklad pacient so zlomenou nohou, postarajú sa o neho v jednej časti a nebude musieť prechádzať z jedného oddelenia nemocnice do druhého," vysvetlil Blanár.

Priestory prešli komplexnou modernizáciou. Stavebné úpravy si vyžiadali 416.000 eur a nové materiálno-technické a prístrojové vybavenie ďalších 227.000 eur. "Náš urgentný príjem sa skladá z chirurgicko-traumatologickej či ambulantnej časti a časti odboru vnútorné lekárstvo," ozrejmil riaditeľ nemocnice Jozef Mintál. Doplnil, že okrem modernej prístrojovej techniky sú priestory vybavené recepciou a onedlho i elektronickým poradovníkom, vďaka ktorému získa pacient presné poradové číslo.

"Urgentné príjmy budú mať všetky nemocnice v našej pôsobnosti. V Kysuckej nemocnici v Čadci už ambulancie fungujú a tento rok otvoríme taktiež urgent v nemocnici v Trstenej a Liptovskom Mikuláši,"
doplnil predseda ŽSK. Dolnooravská nemocnica poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť približne 70.000 obyvateľov. Je prvou nemocnicou v pôsobnosti ŽSK, kde kraj otvoril i centrum magnetickej rezonancie.