Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Domovy sociálnych služieb v Trenčianskom kraji dostali nové tablety

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dar bol poďakovaním od Nadáci Slovenského olympijského a športového výboru za darovanie krvi v rámci kampane Olympijskej kvapky krvi Každá kvapka krvi sa počíta.

Dubnica nad Váhom 25. augusta (TASR) - Vybavenie Domovov sociálnych služieb v Trenčianskom samosprávnom kraji sa vďaka Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) rozšíri o 24 nových tabletov. Zo strany Nadácie SOŠV ide o poďakovanie obyvateľom Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) za darovanie krvi v rámci kampane Olympijskej kvapky krvi Každá kvapka krvi sa počíta.

Podľa prezidenta SOŠV Antona Siekela sa nová etapa spolupráce s predstaviteľmi samosprávnych krajov, ktorá sa začala podpisom Memoranda o spolupráci, napĺňa aj podobnými projektmi.

„Šport nestojí bokom od spoločenských výziev a ani naša aktivita Olympijská kvapka krvi nie je zameraná iba pre športovcov, ale pre celú verejnosť. Za spoluprácu sme mali príležitosť poďakovať aj takouto formou. Príspevkom pre domovy sociálnych služieb v Trenčianskom samosprávnom kraji chceme zdôrazniť našu participáciu aj na iných spoločenských témach, nielen športových,“ skonštatoval Siekel.

V období pred minuloročnými vianočnými sviatkami až do jari vyzývali známi športovci v kampani Nadácie SOŠV a Národnej transfúznej služby (NTS) verejnosť, aby prišla darovať krv. Kampaň bola cielená regionálne. Do kampane sa zapojili aj Peter Sagan, Anastasia Kuzminová, Boris Valábik či Danka Barteková. V Trenčíne, kam putovalo prvé poďakovanie od zástupcov Nadácie SOŠV, vyzýval k darovaniu krvi Marián Gáborík. Počas trvania kampane darovalo 18.671 ľudí v rôznom veku viac ako 8400 litrov krvi.

Správna rada Nadácie SOŠV sa rozhodla v rámci poďakovania podporiť zo svojho rezervného fondu vybrané aktivity a subjekty v jednotlivých krajoch. Pri adresovaní podpory úzko spolupracovala s úradmi vyšších územných celkov, ktoré odporúčali, kam finančné prostriedky či dary poputujú.

Prvý dar v podobe 24 tabletov pre domovy sociálnych služieb odovzdali v utorok (24. 8.) prezident SOŠV a správca nadácie Anton Siekel a riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková zástupcom domovov sociálnych služieb v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v Centre sociálnych služieb AVE v Dubnici nad Váhom.