Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO: Na Donovaloch dnes odštartujú lyžiarsku sezónu

Lyžovačka v horskej obci Donovaly Foto: TASR/Dušan Hein

Otváracie hodiny sú od 8.30 do 15.30 h, zatiaľ bez večerného lyžovania.

Donovaly 28. novembra (TASR) - Vyhľadávané turistické stredisko na Donovaloch otvára tohtoročnú lyžiarsku sezónu už v sobotu (28.11.). "Od soboty budú k dispozícii zjazdovky pri Lomenej pome a pri vleku P2 v celkovej dĺžke 1,2 kilometra. Na svah návštevníkov vyvezie štvorsedačková lanovka Buly Expres Záhradište," uviedol Miroslav Dobrota, marketingový manažér PARK SNOW Donovaly. Otváracie hodiny sú od 8.30 do 15.30 h, zatiaľ bez večerného lyžovania.

"Po letnej sezóne sme v jesenných mesiacoch uskutočnili všetky potrebné kontrolné práce na lyžiarskych dopravných zariadeniach, uskutočnili ich revízie a skúšky, rozšírili sme systém zasnežovania v časti Záhradište," uviedol pre TASR Dobrota.



Donovalské stredisko počas zimy ponúka viac ako 11 kilometrov pravidelne upravovaných lyžiarskych tratí, zo 17 zjazdoviek viac ako sedem kilometrov zasnežovaných umelým snehom.

Na svoje si tam prídu aj vyznávači bežeckého lyžovania. K dispozícii budú mať dva bežecké okruhy v okolí Polianky a Močiarov a trasu z Donovál až na Šachtičku. Celková dĺžka upravovaných bežeckých trás je viac než 18 kilometrov.

Aj v tejto lyžiarskej sezóne bude pýcha strediska Riders Park Záhradište strediskom prípravy slovenskej reprezentácie v snoubordingu a akrobatickom lyžovaní.