Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Cestárom sa v sobotu (3.12.) večer okolo 21.00 h podarilo sprejazdniť aj horské úseky ciest Štrba – Šuňava a Lučivná.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Výnimkou je úsek rýchlostnej cesty R3 Trstená - Tvrdošín, kde sa miestami na vozovke nachádza kašovitý sneh do výšky jedného centimetra. Na svojom webe zjazdnost.sk o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC).

Cesty prvej a druhej triedy sú zjazdné. "Povrch vozoviek je na západe a v južných častiach Slovenska prevažne suchý až vlhký, v severných častiach stredného a východného Slovenska sú vozovky prevažne vlhké až mokré, alebo sú pokryté vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na Orave až do hrúbky päť až desať centimetrov," uvádza SSC.

Na cestách nižších tried v okrese Žiar nad Hronom, na ceste druhej triedy v okolí Kokavy nad Rimavicou a na cestách tretích tried v obvodoch Belá a Ružomberok sa na vozovkách nachádza miestami zľadovatený sneh do dvoch centimetrov.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký okrem HP Kremnické Bane, Cukmantel, Zbojská, Huty, Podspády, Vrchslatina, Herlianske sedlo, Čertovica a Besník, kde sa nachádza zľadovatený alebo utlačený a kašovitý sneh.

Cesty v Prešovskom a Košickom kraji sú zjazdné


Cestárom sa v sobotu (3.12.) večer okolo 21.00 h podarilo sprejazdniť aj horské úseky ciest Štrba – Šuňava a Lučivná, ktoré boli od piatka (2.12.) neprejazdné. Vytvorili sa tu snehové jazyky, na ktoré cestári nasadili frézy. Neprejazdný ostáva ešte úsek Štrba – Važec. Informoval o tom dnes Miroslav Milý zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SUC PSK).

Cesty v Prešovskom kraji sú prevažne vlhké po chemickom posype, v severných okresoch na cestách II. a III. triedy je utlačená vrstva snehu do štyroch centimetrov. V Košickom kraji sú cesty prevažne suché.

Cestári v Prešovskom kraji za posledných 24 hodín prepluhovali vyše 3000 kilometrov ciest, posypali vozovky inertným aj chemickým materiálom, v teréne bolo 72 mechanizmov.