Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Kruhový objazd v Rimavskej Sobote by mal byť postavený do konca roka

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Súčasťou výstavby má byť likvidácia podchodu, ktorý bol vybudovaný pod Malohontskou ulicou v 80. rokoch. V posledných rokoch je však uzavretý a zaplavuje ho spodná voda.

Rimavská Sobota 27. júla (TASR) – Kruhový objazd na križovatke ulíc Malohontská a Jánošíkova v centre Rimavskej Soboty, ktorý nahradí jednu z najrušnejších križovatiek v meste, by mal byť postavený do konca tohto roka. Na ostatnom júlovom zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva to avizoval poslanec banskobystrického VÚC a primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko s tým, že riadením výstavby objazdu ho poveril predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba.

"Dal som si záväzok, že najneskôr do konca augusta dokončíme súvisiace administratívne záležitosti a do konca roka tento kruhový objazd postavíme," prisľúbil Šimko. Podľa neho je už zabezpečené aj financovanie stavby, ktorá bude súčasťou cesty v správe BBSK. "Vďaka krajským poslancom a predsedovi máme na tento účel vyčlenených 180.000 eur," dodal.

Nevýhodou súčasnej križovatky na Malohontskej ulici je jej komplikované riešenie, ktoré cez ňu neumožňuje priamy prejazd v smere po Jánošíkovej ulici. Mesto tak z dopravného hľadiska prakticky rozdeľuje na dve časti. Malohontská ulica zároveň patrí medzi najrušnejšie komunikácie, nakoľko pre neexistujúci severojužný obchvat mesta cez ňu smeruje aj tranzitná doprava. "Kruhový objazd v tejto časti zrýchli premávku a zároveň bude bezpečnejšia," uviedol na zasadnutí mestský poslanec Štefan Baláž, podľa ktorého je vybudovanie objazdu aj požiadavkou občanov, ktorých zastupuje.

Súčasťou výstavby objazdu má byť tiež likvidácia podchodu pre chodcov, ktorý bol vybudovaný pod Malohontskou ulicou v 80. rokoch pri jej výstavbe. Svoj účel však plnil len niekoľko rokov, posledné desaťročia je uzavretý a zaplavuje ho spodná voda.