Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V okrese Levice sa situácia zhoršuje, hasičom pomáhajú pilčíci

sneh Foto: TASR/Štefan Puškáš

Situácia si vyžiadala zvolanie krízového štábu na 11.00 h.

Levice 29. marca (TASR) - V okrese Levice napadlo dnes 25 cm nového snehu.

Dôsledkom zlej poveternostnej situácie a hustého sneženia zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v čase od 7.00 do 10.00 h 15-krát a odstraňovali padnuté stromy.

TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Farkasová s tým, že hasiči asistovali aj pri dvoch dopravných nehodách. "Situácia si vyžiadala zvolanie krízového štábu na 11.00 h," konštatovala Farkasová.


Hasičom pomáhajú pilčíci Slovenského vodohospodárskeho podniku

Príslušníkom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v okrese Levice pomáhajú pri odstraňovaní následkov aj pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku š. p. (SVP) zo Správy Dolného Hrona a Dolného Ipľa. Podnik poskytol pilčíkov a ťažkú techniku na pomoc pri odstraňovaní popadaných stromov. Informovala TASR hovorkyňa Prezídia HaZZ v Bratislave Zuzana Farkasová.

"V okrese Levice napadlo dnes cca 25 cm nového snehu. Dôsledkom zlej poveternostnej situácie a hustého sneženia zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v čase od 7.00 h 17-krát a odstraňovali padnuté stromy," uviedla.


Na juhu cestári nemusia zasahovať

Na južnom Slovensku v okrese Dunajská Streda cestári zatiaľ nemuseli počas sviatkov zasahovať, čerstvý sneh sa topí. Konštatoval to dnes pre TASR námestník riaditeľa Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja pre oblasť Dunajská Streda Ján Baďanský.

"Celú uplynulú noc pršalo, teploty s pohybovali okolo dvoch stupňov Celzia. Ráno pred 07.00 h začalo snežiť a sneží až doteraz," uviedol Baďanský s tým, že sneh sa topí a cesty sú mokré.

Na cestách je nesúvislá kašovitá vrstva dvojcentimetrového čerstvého, mokrého snehu.

Zároveň upozornil, že treba jazdiť opatrne a prezúvanie letných pneumatík treba odložiť.