Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Maratón v Košiciach ovplyvní aj MHD, bežci budú mať prepravu zadarmo

Na snímke štart 99. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach v nedeľu 2. októbra 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

V sobotu od 12.00 h dôjde k vylúčeniu električiek v úseku Námestie osloboditeľov - Staničné námestie.

Košice 28. septembra (TASR) - Medzinárodný maratón mieru (MMM) v Košiciach ovplyvní prevádzku MHD v sobotu (30. 9.) a v nedeľu (1. 10.). Účastníci pretekov budú mať počas oboch víkendových dní prepravu zadarmo. Informuje o tom Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) na svojej webovej stránke.

V sobotu od 12.00 h dôjde k vylúčeniu električiek v úseku Námestie osloboditeľov - Staničné námestie. Električkové linky č. 2, 3, 6 a R1 budú premávať po upravených trasách. Výluka potrvá až do nedeľného ukončenia podujatia, ktoré sa predpokladá okolo 15.30 h.

Všetky autobusové linky premávajúce cez Námestie osloboditeľov smer Dom umenia/Krajský súd budú od sobotňajšieho poludnia do nedele 8.00 h premávať po južnej strane OC Aupark a zastavia na stanovišti linky č. 11 pri poisťovni Allianz. "V úseku Staničné námestie - Jakabov palác/Senný trh - Námestie osloboditeľov a späť bude premávať náhradná autobusová doprava na linke X v 15-minútovom intervale," informuje.

Počas sobotňajšieho otváracieho ceremoniálu športových pretekov bude od 17.00 do 19.30 h uzavreté Námestie Maratónu mieru. Električkové linky č. 1, 6 a 9 budú v uvedenom čase vylúčené z tohto úseku. "V úseku Námestie Maratónu mieru - Havlíčkova a späť bude premávať náhradná električková linka X," spresnil dopravný podnik.

Opatrenia pre električkovú dopravu budú v nedeľu, deň konania MMM, platiť od 7.00 do 15.30 h. "O 7.00 h dôjde k uzavretiu Štúrovej ulice, o 8.00 h aj k uzavretiu ulíc Hviezdoslavova a Boženy Němcovej," dodáva s tým, že opatrenia pre autobusovú dopravu budú platiť od 8.00 do 14.30 h.

Autobusové linky č. 26, 28, 34, RA a električková linka R2 budú premávať bez zmien. Električková linka č. 2, ako aj autobusová doprava v úseku Májová - Železničná zastávka Ťahanovce, nebudú počas MMM premávať. Mimoriadny spoj na linke RA bude vypravený o 13.10 h zo Staničného námestia.

Bezplatnú prepravu košickou MHD budú mať počas víkendu cestujúci, ktorí sa preukážu štartovým číslom MMM.

Bližšie informácie sú zverejnené na webe DPMK.