Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Most v Ivanke pri Dunaji je plne prejazdný

Pavol Frešo Foto: TASR/Martin Baumann

BSK sa stará o takmer 512 km ciest II. a III. triedy a 130 mostov. Krajské cesty spravuje spoločnosť Regionálne cesty Bratislava.

Bratislava 4. mája (TASR) – Most medzi Ivankou pri Dunaji a Zálesím, ktorý má v správe Bratislavský samosprávny kraj (BSK), môžu motoristi využívať už bez obmedzení. Jeho oprava, ktorú sa podarilo dokončiť v priebehu jedného mesiaca, si vyžiadala náklady v sume 26.000 eur.

„Upravili sme svahy mostného objektu, podložie vozovky, vymenili sme kryt vozovky, nové sú mostné krídla aj rímsy a tiež sme osadili nové zvodidlá s odrazkami,“ priblížil jednotlivé fázy opravy predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. BSK má most v správe.

Frešo pripomenul, že kraj sa snaží o svoje komunikácie starať priebežne počas celého roka. Na všetky potrebné rekonštrukcie by BSK podľa jeho slov potreboval niekoľko desiatok miliónov eur. "Takéto prostriedky však v rozpočte nemáme a bohužiaľ, nemôžeme na rekonštrukcie čerpať ani eurofondy tak, ako môžu iné kraje," pripomenul Frešo.