Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Doprava pod Strečnom bude tento víkend ešte bez obmedzení

Ilustračná snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová

Upozornil, že od 3. mája 2017 bude doprava priamo pod hradom Strečno obmedzená v dĺžke 40 metrov dopravným značením.

Žilina 26. apríla (TASR) – Cestu I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, počas nastávajúceho víkendu (29.-30.4.) neuzavrú a bude prejazdná bez obmedzení. TASR o tom informoval prednosta Okresného úradu (OÚ) v Žiline Michal Lavrík.

Upozornil, že od 3. mája 2017 bude doprava priamo pod hradom Strečno obmedzená v dĺžke 40 metrov dopravným značením. „Obojsmerná doprava bude v dvoch zúžených jazdných pruhoch v šírke 2 x 3 metre a rýchlosť 30 km/h, s termínom do odvolania. Predpoklad na mesiac jún je kombinácia úplnej uzávierky počas víkendov a obojsmernej dopravy v dvoch zúžených jazdných pruhoch v šírke 2 x 3 metre a rýchlosť 30 km/h počas týždňa,“ uviedol Lavrík.

Obmedzenia v doprave budú mať podľa neho vplyv na vytváranie kolón. „V tejto súvislosti odporúčame nákladnej a osobnej doprave využívať aj iné trasy. Pri prejazde týmto úsekom cesty odporúčame rešpektovať obmedzenie rýchlosti na 30 km/h v súvislosti so zúženým profilom jazdných pruhov, za účelom dodržiavania bezpečnosti v cestnej premávke,“ doplnil prednosta OÚ v Žiline.

Sanačné práce na skalnom brale realizuje firma ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá vyhrala verejné obstarávanie a podpísala zmluvu s Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR.

Víťazná spoločnosť splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867.702 eur s DPH. Podľa zmluvy zabezpečí vykonanie nevyhnutných protihavarijných opatrení. Víťazná spoločnosť rozdelila práce na tri etapy s termínom ukončenia do 30. júna, informoval odbor komunikácie MŽP SR.