Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Polícia si posvieti na vodičov pri Žiari nad Hronom, Lučenci, Kežmarku

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Chystajú totiž osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

Žiar nad Hronom 25. októbra (TASR) - Policajti si dnes posvietia na vodičov v okrese Žiar nad Hronom. Chystajú totiž osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

Aj v okresoch Lučenec a Kežmarok policajti nadnes naplánovali osobitnú kontrolu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. TASR o kontrolnej akcii informovali hovorcovia Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici a v Prešove.

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

"Policajti dnes vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti," uviedla hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Ako hovorcovia doplnili, v rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.