Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Ružomberčania v závere týždňa zablokujú hlavnú križovatku

Ružomberok Foto: TASR

Hlavnú križovatku pri ružomberskom celulózovo-papiernickom podniku Mondi SCP zablokujú dolnoliptáci v piatok 23. júna o 16.30 h.

Ružomberok 22. júna (TASR) - Už druhým protestom poukážu obyvatelia dolného Liptova na dlhodobo neriešené dopravné problémy regiónu. Hlavnú križovatku pri ružomberskom celulózovo-papiernickom podniku Mondi SCP zablokujú dolnoliptáci v piatok 23. júna o 16.30 h. Podľa primátora Ružomberka Igora Čombora je to pre bezdôvodne prerušené práce na výstavbe diaľničného obchvatu.

"Zablokovanie hlavného cestného ťahu sa ukázalo ako dobrý spôsob napríklad v Prešove, kde sa potom začal stavať obchvat. Do spomínaného protestu sa tam nič nerobilo," pripomenul Čombor, ktorý osobne podporil prvú blokádu križovatky v piatok 2. júna.

Doplnil, že moderné cesty sa budujú na západe, východe, aj na severozápade Slovenska. "Len stred krajiny je akoby odstrčený nabok. Chceme tento problém vyriešiť, pretože naši obyvatelia si zaslúžia, aby za ostatnými regiónmi nezaostávali v kvalite života. Našimi aktivitami chceme naplniť jediný cieľ, aby sa urýchlene postavila diaľnica v Ružomberku," vyjadril sa primátor.

S výstavbou diaľničného úseku D1 Hubová - Ivachnová sa začalo v decembri 2013. Podľa pôvodných plánov mal byť dokončený v júni 2017, práce sú však pozastavené už viac ako dva roky. Motoristi majú vďaka obchvatu ušetriť viac ako desať minút jazdy. "Žiadame ministra dopravy Árpáda Érséka (Most-Híd), aby v tejto veci dôrazne konal a nedopustil, aby sa z diaľnice v Ružomberku stal nekonečný príbeh," dodal Čombor.