Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na juhu stredného Slovenska intenzívne sneží, cítiť to aj na cestách

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Cestári tam zatiaľ nezaznamenali vážnejšie dopravné komplikácie, vodiči však musia byť mimoriadne opatrní .

Lučenec/Rimavská Sobota/Revúca 29. marca (TASR) - Na juhu stredného Slovenska intenzívne sneží, cesty v okresoch Rimavská Sobota, Lučenec a Revúca sú však zjazdné.

Ako TASR informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Monika Pastuchová, Regionálna správa ciest udržiava prioritne cesty prvej triedy, no aj tam musia vodiči počítať s vrstvou kašovitého, ťažkého mokrého snehu.

Teplota vzduchu v okresoch Rimavská Sobota a Revúca sa pohybuje v plusových hodnotách. Napriek trom stupňom nad nulou však stále intenzívne sneží.

"Cestári tam zatiaľ nezaznamenali vážnejšie dopravné komplikácie, vodiči však musia byť mimoriadne opatrní a prispôsobiť sa aktuálnym poveternostným podmienkam. Dá sa predpokladať, že ťažký sneh bude namáhať aj stromy. Zatiaľ však museli odstraňovať iba jeden v lokalite Lukovištia v okrese Rimavská Sobota. Strom však neobmedzoval premávku, iba čiastočne zasahoval do vozovky," povedala Pastuchová.



Podobná situácia je aj v okrese Lučenec. Hlavné dopravné ťahy sú tam mokré a cestári sa už zamerali na cesty druhej a tretej triedy. "Ťažký sneh komplikuje situáciu aj mechanizmom údržby. Na ceste pri Cinobani skončilo jedno cestárske vozidlo mimo vozovky. Doprava tam však nebola obmedzená. Zvýšenú opatrnosť by mali vodiči venovať jazde na ceste medzi Poltárom a Kokavou nad Rimavicou," dodala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja.

Cestári na juhu stredného Slovenska zaznamenali aj problémy so šmýkajúcimi sa kamiónmi. Najmä v kopcovitých úsekoch mali problém s prejazdom odľahčené vozidlá bez nákladu.