Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Šahách protestovalo 410 ľudí za lepšiu dopravu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Kvôli zhoršujúcej sa doprave v meste prišiel rozhorčených obyvateľov podporiť aj primátor Štefan Gregor.

Šahy 16. novembra (TASR) - Obyvatelia mesta Šahy zablokovali vo štvrtok o 16.00 h na jednu hodinu priechod pre chodcov na Hlavnom námestí. Ako TASR informoval organizátor blokády Tomáš Števčat z občianskej iniciatívy Zdravé a bezpečné Šahy, cieľom iniciatívy, ktorú prišlo podporiť a petíciu podpísať 410 občanov, bolo upriamiť pozornosť na realizáciu výstavby rýchlostnej cesty R3 a obchvatu Šiah.

Pre zhoršujúcu sa dopravu v meste prišiel rozhorčených obyvateľov podporiť aj primátor Štefan Gregor. "Primátor nám veľmi pomáhal pri organizácii tejto blokády. Poukázali sme na problémy, ktoré tu v súčasnosti sú. Dokonca sme prečítali aj list ministrovi dopravy a výstavby SR. Podporiť nás prišli aj Krupinčania na čele s ich primátorom," povedal Števčat.

Iniciátori protestu majú v pláne zorganizovať aj ďalšiu blokádu, tá by sa podľa Števčata mala zrealizovať koncom novembra. "Na nej by mali byť občanmi zastúpené aj ďalšie mestá a obce, ktoré sa nachádzajú pozdĺž tejto hlavnej cesty, čiže by to malo mať taký celoslovenský charakter," dodal organizátor blokády.

Cesta 66 je cestou I. triedy, ktorá je dlhá 247 kilometrov. Spája hraničný priechod Šahy so Zvolenom a Banskú Bystricu cez Brezno a Vernár s Popradom a hraničným priechodom v Tatranskej Javorine. Po I/66 je medzi Šahami a Banskou Bystricou vedená európska cesta 77.