Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Žiari nad Hronom vybudujú nový cyklochodník

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na vybudovanie cyklochodníka získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594.000 eur. Celková realizácia projektu by mala trvať 18 mesiacov.

Žiar nad Hronom 21. novembra (TASR) - V Žiari nad Hronom vybudujú takmer 3,7 kilometra dlhý cyklochodník, ktorý prepojí mesto s priemyselným parkom. Centrálna diagonála, ako sa cyklochodník nazýva, má zvýšiť atraktivitu cyklodopravy v meste a podporiť zdravé dochádzanie miestnych ľudí do práce.

Ako v utorok informoval primátor Peter Antal, na vybudovanie cyklochodníka získalo mesto dotáciu z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške takmer 594.000 eur. "Začínať bude na Etape, na Jilemnického ulici a ústiť v areáli priemyselného parku cez most na Kortine, čím bude prepojené celé mesto," uviedol.

Jedným z hlavných cieľov projektu je dať ľuďom možnosť dochádzať do miestneho priemyselného areálu zdravo, ekonomicky a zároveň ekologicky. V areáli v súčasnosti pôsobí približne 185 firiem a za prácou tam dochádza minimálne 5000 občanov mesta. Antal už viackrát v tejto súvislosti zdôraznil, že takéto spojenie požadovali obyvatelia aj v minulosti.

Celková realizácia projektu by mala podľa zverejnených informácií trvať 18 mesiacov. Začiatok hlavných aktivít projektu je naplánovaný na január 2018.