Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Do žilinských ulíc vyrazí na testovanie nový typ trolejbusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Vozidlo sa skladá z troch článkov a má štyri nápravy. Do ulíc Žiliny vyrazí najskôr bez cestujúcich v stredu.

Žilina 19. marca (TASR) - Nový typ trolejbusu s kapacitou 180 cestujúcich bude od stredy (20. 3.) do piatka (22. 3.) testovať v premávke Dopravný podnik mesta Žilina. Obyvatelia si tak budú môcť vyskúšať jazdu v modeli dlhom 24,7 metra. V piatok ho vrátia majiteľovi, Dopravnému podniku Bratislava. TASR o tom informovala Zuzana Ondrášová z odboru komunikácie Mestského úradu v Žiline.

"Trolejbus s rovnakou dĺžkou premáva v Bratislave, ale objavuje sa aj na linke smerujúcej na Pražské letisko Václava Havla," priblížila Ondrášová. Cestujúci si ho môžu bezplatne vyskúšať na trasách liniek 4 a 14 žilinskej mestskej hromadnej dopravy.

Vozidlo sa skladá z troch článkov a má štyri nápravy. Do ulíc Žiliny vyrazí najskôr bez cestujúcich v stredu. Ešte pred tým ho však zložia zo špeciálneho návesu na prepravu nadrozmerných nákladov v priestoroch trolejbusového depa na Kvačalovej ulici. Urobia tiež nevyhnutné nastavenia a operácie potrebné na jeho prevádzku.

"Účelom skúšobných jázd je overenie prejazdnosti tratí, komunikácie s výhybkami a zistenie ostatných prevádzkových vlastností,"
doplnila Ondrášová.