Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Vo Vysokých Tatrách nahradia železničnú dopravu autobusy

Vysoké Tatry (ilustračná snímka) Foto: TASR

Oddnes do stredy 26. októbra bude údržba železničnej trate v úseku Starý Smokovec – Vyšné Hágy.

Vysoké Tatry 25. októbra (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú oddnes do stredy 26. októbra údržbu železničnej trate v úseku Starý Smokovec – Vyšné Hágy. Od štvrtka 27. októbra do piatka 28. októbra bude doprava vylúčená v úseku Tatranská Lomnica – Starý Smokovec. Železničnú dopravu nahradia v týchto dňoch od 7.30 do 14.00 h autobusy. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Dôvodom výluky sú pravidelné kontroly a údržba trakčného vedenia. "Zamestnanci ŽSR z odvetvia elektrotechniky a energetiky pri týchto výlukách trakčného vedenia vykonávajú činnosti, ktoré určujú predpisy. Pôjde napríklad o kontrolu závesov, prúdových prepojení, pevných bodov, úsekových odpojovačov. Vykonajú sa aj nátery trakčných podpier, meranie opotrebenia trolejového drôtu či izolačných stavov napájacích káblov. Kontroluje a reguluje sa výška a kľukatosť trakčného vedenia," vymenovala Pavliková. Kontrola a opravné práce na železničnej trati sa realizujú vo vlastnej réžii a s použitím vlastnej strojovej mechanizácie.

ŽSR žiadajú cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.