Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vyhradené pruhy niektorí motoristi v Bratislave nerešpektujú

Z predstavenia dvoch elektrických kolobežiek pre mestských policajtov v Bratislave, 3. apríla 2017. Foto: TASR - Michal Svítok

Vyplýva to i z kontroly dopravnej špičky, počas ktorej sa príslušníci bratislavskej Mestskej polície zamerali na motoristov zneužívajúcich vyhradené pruhy.

Bratislava 27. apríla (TASR) – Všeobecné rešpektovanie vyhradených pruhov pre linky mestskej hromadnej dopravy či cyklistov ostáva v Bratislave stále nedosiahnuteľným cieľom. Vyplýva to i z kontroly počas stredajšej (26.4.) dopravnej špičky, počas ktorej sa príslušníci bratislavskej Mestskej polície (MsP) zamerali na motoristov zneužívajúcich vyhradené pruhy.

Policajti riešili celkovo 13 vinníkov, ktorí sa dopustili priestupku. "Väčšina z nich si chcela prostredníctvom vyhradeného pruhu skrátiť čas prejazdu a vyhnúť sa tak kolóne, no našli sa aj takí, ktorí si jazdný pruh pre cyklistov pomýlili s parkovacím miestom pre svoje motorové vozidlo," informoval náčelník MsP Ivan Lechner.

Hliadky mestskej polície postupne skontrolovali Ružinovskú, a Račiansku ulicu, ako aj frekventovanú Trnavskú, Hodonínsku, Panónsku a Rusovskú cestu. "Zistené priestupky riešili v zmysle zákona, v blokovom konaní môže byť za ne uložená pokuta v maximálnej výške 50 eur," pripomenul Lechner.

Podobná kontrola v hlavnom meste sa uskutočnila v rannej dopravnej špičke pred dvomi týždňami. Vtedy hliadky mestskej polície zistili 25 priestupkov.