Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Pozor, toto vás neminie v železničnej a električkovej doprave

Ilustračné foto. Foto: TASR - Daniel Veselský

Dopravu ovplyvnia nielen opravy na tratiach, ale aj výluky.

Banská Bystrica 15. mája (TASR) – Tri vlakové výluky čakajú na cestujúcich počas aktuálneho týždňa na juhu Banskobystrického kraja (BBSK). Informuje o nich Železničná spoločnosť Slovensko na svojej internetovej stránke.

Prvá výluka je dnes a 16. mája od 7.45 h do 12.10 h na trati medzi Rimavskou Sobotou a Jesenským. „V dôsledku výlukových prác budú vlaky OS 6243, 6244, 6245, 6246, 6706 a 6707 nahradené autobusovou dopravou,“ uvádzajú železničiari. Autobusy budú zastavovať v Rimavskej Sobote a Jesenskom pred staničnými budovami, v Rimavských Janovciach na zastávkach SAD a v stanici Jesenské zastávka pri železničnej zastávke za priecestím.

Druhá výluka platí oddnes do 17. mája v čase od 9.20 h do 16.30 h na trati medzi Tornaľou v okrese Revúca a Rimavskou Sečou v okrese Rimavská Sobota. „V dôsledku tejto výluky budú vlaky R 932 Gemeran, 933 Gemeran a 934 Domica nahradené autobusovou dopravou,“ dodávajú železničiari. Autobusy budú zastavovať v Rimavskej Seči a Tornali pred staničnými budovami a v Číži kúpeľoch na zastávke SAD.

Najdlhšie potrvá tretia výluka, ktorá je pre rekonštrukčné práce naplánovaná od dnešného dňa do nedele 21. mája na koľaji číslo 1 v traťovom úseku medzi obcami Kriváň v okrese Detva a Lovinobaňa v okrese Lučenec. „V dôsledku tejto výluky bude v čase od 7.10 h do približne 18.55 h dochádzať k možnému meškaniu vlakov do 32 minút,“ upozorňujú železničiari.

Na trati medzi Žarnovicou a Novou Baňou robia ŽSR opravy



Cestujúci železničnou dopravou si v týchto dňoch v úseku Žarnovica - Nová Baňa presadnú do autobusov. Náhradnú dopravu využijú z dôvodu opráv, ktoré v spomínanom úseku realizujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

Hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková informovala, že v dňoch od 15. do 19. mája v rôznych časoch realizujú zvoz koľajníc a drevených podvalov po výmene, zváranie a strojné čistenie priekop. Práce vykonávajú zamestnanci ŽSR spolu s dodávateľskou firmou.

"ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach," podotkla Pavliková.

V úseku Starý Smokovec – Vyšné Hágy nebudú premávať električky



V úseku Starý Smokovec – Vyšné Hágy oddnes do štvrtka 18. mája budú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizovať opravu železničnej trate Tatranských elektrických železníc. V dôsledku výlukových prác budú električky v tomto úseku nahradené autobusovou dopravou.

Električky nebudú počas výluky premávať v čase od 7.30 do 13.25 h. "Zamestnanci ŽSR počas výluky zrealizujú údržbu železničného zvršku, odstránia defektoskopické chyby, vymenia opotrebované koľajnice a doplnením štrku upravia koľajové lôžko do požadovaného profilu. ŽSR vykonávajú údržbu vo vlastnej réžii a s použitím vlastných strojov," informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

ŽSR žiadajú cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dochádza v dôsledku vykonávanej údržby a opravy železničnej trate.