Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Pri dopravnej nehode sanitky a osobného auta sa zranilo sedem ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Cibulková

Vodič sanitky v Čiernom Balogu prešiel z doposiaľ nezistených príčin do protismeru a čelne sa zrazil s protiidúcim osobným motorovým vozidlom.

Čierny Balog 11. apríla (TASR) - Polícia v Brezne vyšetruje dopravnú nehodu sanitky a osobného auta, ktorá sa stala v stredu (10.4.) popoludní v Čiernom Balogu v okrese Brezno. Pri dopravnej nehode sa zranilo sedem ľudí. TASR o tom informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

Pokračovala, že 52-ročný vodič sanitky z Bacúcha v okrese Brezno, ktorý išiel od Čierneho Balogu na Brezno, v pravotočivej zákrute z doposiaľ nezistených príčin prešiel cez plnú deliacu čiaru do protismeru. Čelne sa zrazil s protiidúcim osobným motorovým vozidlom, ktoré šoféroval 38-ročný vodič z Čierneho Balogu.

Vodič sanitky utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní, 84-ročná žena sediaca v zadnom priestore sanitky utrpela ťažké zranenia tiež s dobou liečenia nad 42 dní. Sanitka viezla aj 74-ročnú ženu a 62-ročného muža, obaja utrpeli ľahké zranenia, podobne ako vodič auta. Jeho dve 17-ročné spolujazdkyne utrpeli taktiež ľahké zranenia.

Škoda na vozidlách bola odhadnutá na 3000 eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví a do vyšetrovania bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.