Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: Zo zrážky v Slanci obvinili 45-ročného vodiča nákladného auta

V obci Slanec v okrese Košice - okolie došlo k dopravnej nehode autobusu a nákladného motorového vozidla. Slanec, 11. marca 2016. Foto: TASR - Roman Hanc

Pri dopravnej nehode sa zranilo deväť osôb. K nehode došlo v piatok pred 13.00.

Košice 12. marca (TASR) – Polícia v Košiciach už obvinila 45-ročného vodiča nákladného vozidla, ktorý v piatok 11. marca riadil nákladné motorové vozidlo IVECO Daily a podľa vyšetrovateľov spôsobil zrážku s autobusom v obci Slanec v okrese Košice – okolie. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol prítomný aj súdny znalec z odboru dopravy. Informoval o tom košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Pri dopravnej nehode sa zranilo deväť osôb. K nehode došlo v piatok pred 13.00. Obvinený vodič riadil nákladné motorové vozidlo po hlavnej ceste v Slanci smerom na obec Rákoš. Pred koncom obce vošiel do jazdnej dráhy oproti idúcemu autobusu zn. Slovbus, ktorý viedol 55-ročný Košičan. Vodič s nákladným vozidlom zachytil ľavou stranou autobus, ten následne zišiel mimo vozovku do priekopy, kde sa prevrátil na bok a narazil do oplotenia rodinného domu, uviedol hovorca.



Zranení sa budú liečiť od sedem dní do troch týždňov. U vodičov nebolo zistené požitie alkoholu. Na vozidlách vznikla celková škoda vo výške 25.000 eur. Na oplotení domu a stĺpe verejného osvetlenia okolo 2000 eur.