Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Dopravný podnik Bratislava posilní na prelome roka viaceré spoje

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Počas Silvestra bude odstavených a mechanicky zabezpečených proti poškodeniu 110 automatov na cestovné lístky.

Bratislava 28. decembra (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) posilní na prelome roka (31. 12. - 1. 1.) viaceré spoje mestskej hromadnej dopravy. Vypravené budú vozidlá s väčšou kapacitou a vybrané električkové linky budú premávať nepretržite. Odstavené budú aj niektoré automaty na cestovné lístky ako prevencia pred vandalizmom. TASR o tom informoval ich hovorca Jozef Vozár.

"Električkové linky 3 a 9 budú mimoriadne premávať aj počas celej noci z 31. decembra 2023 na 1. január 2024, pričom bude možné medzi nimi prestúpiť na Blumentáli," uviedol Vozár. Zároveň trasa linky 9 bude počas noci mimoriadne predĺžená z Karlovej Vsi do Dúbravky.

Tiež väčšina nočných liniek mestskej hromadnej dopravy (N21, N29, N31, N33, N34, N37, N44, N47, N53, N55, N61, N70, N72, N74, N80, N93 a N95) bude premávať v posilnenom intervale 30 minút. Kapacity nočných liniek sa podľa slov hovorcu operatívne prispôsobia dopytu cestujúcich.

Počas Silvestra bude odstavených a mechanicky zabezpečených proti poškodeniu 110 automatov na cestovné lístky. "Dôvodom je prevencia pred opakujúcim sa vandalizmom počas silvestrovských osláv. Zoznam odstavených automatov je zverejnený na webe DPB," ozrejmil. V prevádzke opäť budú 1. januára.

DPB počas odstávky odporúča cestujúcim využiť iné formy kúpy cestovného lístka. Napríklad kúpu priamo vo vozidle, prostredníctvom mobilnej aplikácie, cez SMS alebo k dispozícii je aj predaj prostredníctvom províznych predajcov.