Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dosluhujúci primátor P. Gogola čaká na výsledky volieb aj pri futbale

Peter Gogola, archívne foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Podľa banskobystrického webového portálu www.bbonline.sk primátorom Banskej Bystrice by sa mal stať riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko.

Banská Bystrica 15. novembra (TASR) – Súčasný primátor Banskej Bystrice Peter Gogola čaká na výsledky komunálnych volieb v banskobystrickom Národnom dome. Za prvého muža mesta pod Urpínom kandidoval dnes po druhý raz.

Gogola prišiel do Národného domu okolo 19.00 h a postupne poprichádzali i jeho priatelia, podporovatelia a sympatizanti. Doteraz sa ich zišlo do 20, medzi nimi aj Gogolova pravá ruka, prednosta mestského úradu Miroslav Rybár a pozdraviť ho prišiel aj ďalší kandidát na primátora Peter Múkera. Atmosféra v Národnom dome je pokojná, skôr komorná. Hostia sedia za stolom s občerstvením, na ktorom horia sviečky. Prostredníctvom televízií sledujú predbežné výsledky komunálnych volieb a prepínajú aj na futbalový zápas Slovenska s Macedónskom.

Podľa banskobystrického webového portálu www.bbonline.sk primátorom Banskej Bystrice by sa mal stať riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice Ján Nosko. Do komunálnych volieb išiel ako nezávislý s politickou podporou Smeru-SD, SDKÚ-DS, SNS a SMS. Vyplýva to z výsledkov exit pollu, ktorý tento portál robil dnes počas volieb medzi voličmi v jednotlivých okrskoch.

"Oslovili sme cez 1600 voličov a podľa ich reakcií 35,56 percenta hlasov získal Ján Nosko. Súčasný primátor Peter Gogola získal 13,50 percenta hlasov," uviedol pre TASR Filip Roháček, šéfredaktor portálov Regional Media. TASR upozorňuje, že ide len o neoficiálne odhady výsledkov komunálnych volieb v Banskej Bystrici.