Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 30. marec 2024Meniny má Vieroslava
< sekcia Regióny

Dospelí folkloristi predvedú svoje umenie na súťaži Idú hudci dolinou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Hlavným cieľom súťaže je získavanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecký i odborný rast súborov a jednotlivcov prostredníctvom poznávania a prezentácie hudobného folklóru.

Nitra 16. júna (TASR) - Ľudové hudby, spevácke skupiny, speváci sólisti, spevácke duá a sólisti inštrumentalisti z Nitrianskeho kraja sa v nedeľu predstavia na prehliadke folklóru dospelých s názvom Idú hudci dolinou. V poradí piaty ročník krajskej postupovej súťaže sa koná v Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre.

Hlavným cieľom súťaže je získavanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecký i odborný rast súborov a jednotlivcov prostredníctvom poznávania a prezentácie hudobného folklóru. „Jednotlivé vystúpenia bude hodnotiť štvorčlenná odborná porota. Po hlavnom programe bude pre vedúcich skupín a jednotlivcov rozborový seminár, kde porotcovia poskytnú rady a návrhy na vylepšenia programových čísel,“ uviedla Linda Štulajterová z KOS.

Ako pripomenula, počas celej nedele prebiehajú ukážky tradičných remesiel. „Na záver vyhlásime víťazov v jednotlivých kategóriách, postupujúcich do celoštátneho kola súťaže Vidiečanova Habovka, ktoré sa bude konať 16. a 17. novembra v Habovke,“ dodala Štulajterová.