Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Košice upozorňujú na električky pri bráne vozovne na Moldavskej ceste

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - František Iván

V súvislosti s uvedenými zmenami dôjde aj k vylúčeniu električiek z Bardejovskej ulice.

Košice 6. januára (TASR) - Električky Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) budú od nedele (7. 1.), pre vstup a výstup z vozovne, využívať bránu na Moldavskej ceste. DPMK na to upozorňuje na svojej webovej stránke. Motoristickú verejnosť preto žiada o sledovanie svetelnej signalizácie a dodržiavanie dopravného značenia.

"V prevádzke bude cestná svetelná signalizácia, ktorá v prípade prejazdu električky vchádzajúcej alebo vychádzajúcej z vozovne na krátky čas zastaví automobily smerujúce od kruhového objazdu v smere do Šace," uvádza dopravný podnik s tým, že dôvodom využívania brány na Moldavskej ceste je pokračovanie rekonštrukčných prác vo vozovni DPMK.

V súvislosti s uvedenými zmenami dôjde aj k vylúčeniu električiek z Bardejovskej ulice. Električky premávajúce s cestujúcimi do vozovne nebudú zachádzať na zastávku pri DPMK, ale ich poslednou zastávkou bude Kruhový objazd, Moldavská. Rovnako sa električky vychádzajúce z vozovne napoja na svoje trasy od zastávok pri kruhovom objazde Moldavská - Alejová - Trieda SNP.

DPMK zároveň pripomína, že od pondelka (8. 1.) bude autobusová doprava MHD premávať v režime školské prázdniny.