Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Druhý povodňový stupeň na rieke Revúca v Ružomberku odvolali

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na rieke Revúca vyhlásili druhý povodňový stupeň ešte 12. februára po víkende, keď v mestskej časti Biely Potok hrozili povodne.

Ružomberok 15. apríla (TASR) - Druhý stupeň povodňovej aktivity na rieke Revúca v Ružomberku v pondelok popoludní odvolali. Stalo sa tak na základe odporúčania krízového štábu a povodňovej komisie mesta. Vodný tok je aktuálne stabilizovaný a na rieke urobili všetky nevyhnutné zabezpečovacie povodňové práce. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

"Voda nás v posledných mesiacoch naozaj potrápila. Na druhej strane, vďaka výbornej spolupráci so správcom vodného toku sme sa mohli venovať povodňovým zabezpečovacím prácam, ktoré sú prevenciou, aby sa rieka v budúcnosti nevyliala," zhodnotil primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň. Dodal, že na Revúcej urobili "naozaj kus roboty". Aj na základe podnetov obyvateľov zabezpečovali kritické úseky. Tie tak už po novom nebudú predstavovať potenciálne riziko.

Na rieke Revúca vyhlásili druhý povodňový stupeň ešte 12. februára po víkende, keď v mestskej časti Biely Potok hrozili povodne. Naďalej tam platí mimoriadna situácia pre zosunutú časť cesty na Ulici Slovenského národného povstania.