Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Družba v Leviciach sa môže búrať až po vydaní stavebného povolenia

Malo k nemu dôjsť už v marci. Investor, ktorý tu chce vybudovať nové nákupno-zábavné centrum Europa Shopping Center, však musí počkať na vydanie právoplatného stavebného povolenia.

Levice 5. apríla (TASR) – Búranie Domu kultúry Družba v Leviciach sa oproti pôvodným plánom posúva na neskoršie. Malo k nemu dôjsť už v marci. Investor, ktorý tu chce vybudovať nové nákupno-zábavné centrum Europa Shopping Center, však musí počkať na vydanie právoplatného stavebného povolenia.

"Na Družbu je, samozrejme, už vydané búracie povolenie. V súčasnosti čakáme na právoplatnosť stavebného povolenia a aj na peniaze, ktoré musia od investora prísť do mestskej kasy. Po týchto dvoch úkonoch sa začne búrať Družba a bude sa stavať nová. Musí však byť právoplatné stavebné povolenie. Kedy sa začne s prácami, je preto dosť ťažké odhadnúť, pretože všetko závisí od toho, či sa niekto proti stavebnému povoleniu odvolá, alebo nie. Treba si uvedomiť, že je tam pomerne veľa účastníkov konania," skonštatoval levický primátor Štefan Mišák.

Podľa predbežných odhadov by k asanácii Družby mohlo dôjsť v máji. V novom nákupnom centre bude jedno podzemné a tri nadzemné podlažia. "Podzemné poschodie je vyčlenené pre parkovanie a zásobovanie, dve nadzemné podlažia sú určené pre obchod, služby a gastronómiu a tretie podlažie bude venované kultúre a zábave. Na prenájom sú celkovo priestory na ploche 15.000 metrov štvorcových. Projekt počíta aj s veľkoplošnou predajňou potravín a elektra," informovala pred časom Iveta Bieliková s developérskej spoločnosti VAV invest. Ako doplnil levický primátor, súčasťou by mali byť aj kiná a divadelná sála. V novom centre budú okrem toho aj banky, lekárne, reštaurácie a prevádzky rýchleho občerstvenia. Ďalšou fázou projektu bude výstavba polyfunkčných terasových domov so 60 bytmi na Ulici SNP. Nové nákupno-zábavné centrum má byť otvorené na jeseň 2013. Dokončenie terasových domov je plánované do konca roka 2014. Rozpočet na výstavbu nákupného centra bez súvisiacich pozemkov je približne 25 miliónov eur.