Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Držiteľov značky Regionálny produkt Horehronie rozšírili dve ženy

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Regionálne produkty si je možné zakúpiť aj v turisticko-informačných centrách na Horehroní.

Brezno 1. decembra (TASR) - Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie odovzdala v piatok v Brezne certifikáty značky Regionálny produkt Horehronie dvom novým držiteľkám. Stalo sa tak v závere celodenného Trhu regionálnych produktov v mestskom hoteli Ďumbier, na ktorý počas dňa zavítala široká verejnosť.

Ako TASR informovala OOCR, rady regionálnych produktov a služieb rozšírili v kategórii remeselných a spotrebných výrobkov Andrea Erčeyová, pestovateľka rôznych druhov rastlín a kvetov, ktoré využíva na floristickú produkciu a ekologické aranžovanie v ich rezanej alebo sušenej podobe. V kategórii poľnohospodárske a potravinárske produkty získala ocenenie Lucia Vačoková, ktorá vyrába bylinkové a ovocné čaje, sirupy, džemy s prihliadnutím na tradičné postupy zberu i samotnej výroby, určené na ich priamu spotrebu.

Na Trhu regionálnych produktov sa prevažne prezentovali držitelia tejto značky, ktorá podporuje kvalitné miestne produkty a služby reprezentujúce jedinečnosť a pestrosť regiónu. Pozvanie však prijali i producenti z iných regiónov.

"Za prezentovanými produktmi sa skrýva v prvom rade originálnosť, ako aj posolstvo našich predkov, spolu s neutíchajúcou láskou k lokálnym tradíciám a remeslám, ktoré za pomoci šikovných rúk majstrov nadobúdajú zhmotnenú podobu. A tak sa projekt regionálnej značky môže už piaty rok po sebe tešiť z úspešného fungovania a prosperity. Sme hrdí, že v rámci doplnkových služieb cestovného ruchu môžeme ponúkať kvalitné produkty a služby odzrkadľujúce šikovnosť a unikátnosť nášho regiónu," zdôraznila výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Ako dodala, regionálne produkty si je možné zakúpiť napríklad aj v turisticko-informačných centrách na Horehroní.

"Sme radi, že sme mohli opätovne zorganizovať takéto neformálne stretnutie medzi remeselníkmi a ich potenciálnymi zákazníkmi, a to obzvlášť v tomto predvianočnom období, kedy sú k sebe ľudia navzájom milí, srdeční a prajní," konštatoval brezniansky primátor a súčasne predseda predstavenstva OOCR Región Horehronie Tomáš Abel.