Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Dúbravke aj Novom Meste museli nahradiť členov okrskových komisií

Foto: TASR

Priebeh volieb v Dúbravke je okrem tejto udalosti podľa jeho slov pokojný. Účasť voličov je nízka.

Bratislava 9. novembra (TASR) – V bratislavskej Dúbravke museli dnes nahradiť dvoch členov okrskových volebných komisií. Tí sa svojho členstva na poslednú chvíľu vzdali. Do okrskovej komisie Nového Mesta zase ešte ráno neprišli hneď piati členovia.

V bratislavskej Dúbravke museli dnes nahradiť dvoch členov okrskových volebných komisií. Tí sa svojho členstva na poslednú chvíľu vzdali. Do okrskovej komisie Nového Mesta zase ešte ráno neprišli hneď piati členovia.

"V prvom prípade som sa o tom dozvedel včera neskoro večer, v druhom až dnes ráno, situáciu som preto musel rýchlo operatívne riešiť," uviedol pre TASR Gabriel Kosnáč z miestneho úradu Bratislava-Dúbravka, ktorý je poverený organizáciou volieb v tejto mestskej časti. "V prvom prípade nahradil chýbajúceho člena náhradník nominovaný za tú istú politickú stranu ako pôvodný nominant, v druhom prípade doplnil okrskovú volebnú komisiu do potrebného počtu náhradník z radov nezávislých kandidátov," vysvetlil.

Priebeh volieb v Dúbravke je okrem tejto udalosti podľa jeho slov pokojný. Účasť voličov je nízka. "Možno za to môže aj daždivé počasie," uvažoval Kosnáč. Informoval taktiež, že prostredníctvom prenosnej volebnej urny pred 14.00 h odvolil aj bývalý slovenský prezident Michal Kováč.

V bratislavskom Novom Meste neprišli ráno do okrskovej volebnej komisie piati členovia, nominovaní jednou politickou stranou. Pre TASR to uviedol hovorca mestskej časti Marek Tettinger. Samospráva situáciu operatívne riešila a za absentujúcich členov dosadili nových, ktorí boli v zozname náhradníkov. "Celý deň už komisia funguje bez problémov," dodal hovorca.