Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Tradičná chuť Hontu v Dudinciach prinesie prípravu jedál

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Lokálni výrobcovia tiež prídu prezentovať regionálne vína a výrobky. Pre návštevníkov pripravujú aj občerstvenie, grilované špeciality a nápoje.

Dudince 30. júna (TASR) - Súťažná príprava jedál i prezentácia miestnych produktov budú súčasťou víkendového podujatia Tradičná chuť Hontu v Dudinciach v Krupinskom okrese. TASR to potvrdil primátor Dušan Strieborný s tým, že je to 13. ročník akcie a pripravujú ho na dudinskom prírodnom amfiteátri.

Ako priblížil, 14 družstiev bude súťažiť vo varení tradičných hontianskych jedál. Lokálni výrobcovia tiež prídu prezentovať regionálne vína a výrobky. Pre návštevníkov pripravujú aj občerstvenie, grilované špeciality a nápoje.

Mesto uvádza, že začiatok naplánovali v sobotu (1. 7.) o 8.30 h a predpoludním budú účastníci variť. Zároveň bude aj odborný seminár o kvalite regionálnych produktov Hontu. Na poludnie naplánovali organizátori verejnú ochutnávku súťažných jedál.

Vyhodnotenie súťaže vo varení a odovzdávanie putovnej štafety bude popoludní. Priestor bude mať aj kultúrny program, vystúpia v ňom folklórne kolektívy, seniori z Krupiny i Ľudová hudba Ďatelinka. Sprievodnými podujatiami budú aktivity pre deti a aj predaj ľudovoumeleckých výrobkov.