Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Dudinské priestory pre utečencov z Ukrajiny poskytnú aj tamojšie fary

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Záujemcovia môžu ďalej darovať zdravotnícke potreby, nealkoholické nápoje, hygienické a čistiace potreby, prikrývky, spacie vaky, obuv, utierky a jednorazový riad.

Dudince 1. marca (TASR) – Prví prichádzajúci Ukrajinci, ktorí z krajiny utekajú pred vojnou, sú už aj pri Dudinciach v Krupinskom okrese. TASR o tom v utorok informoval primátor Dušan Strieborný. Ubytovaní sú podľa neho v priestoroch rímskokatolíckej fary v obci Terany blízko Dudiniec.

Sú to matka s dvomi deťmi a jedna staršia pani. Predpokladá sa, že v ubytovacom dudinskom zariadení bude umiestnených do 60 občanov Ukrajiny,“ podotkol primátor s tým, že svoje priestory poskytne aj evanjelická fara v Dudinciach.

Ako uviedol, mesto Dudince organizuje od 2. do 4. marca humanitárnu pomoc. „Bude to zbierka pre ľudí z Ukrajiny, ktorí budú umiestnení v našom meste alebo v okolitých obciach,“ podotkol a doplnil, že občania môžu priniesť trvanlivé potraviny či detské príkrmy. Záujemcovia môžu ďalej darovať zdravotnícke potreby, nealkoholické nápoje, hygienické a čistiace potreby, prikrývky, spacie vaky, obuv, utierky a jednorazový riad. „Všetky darované veci a predmety budú zbierať zamestnanci dudinského mestského úradu na prízemí mestskej budovy,“ ukončil Strieborný.