Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Dúhový Pride obmedzí dopravu v centre Bratislavy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V sobotu od 10.00 h do skončenia podujatia nebudú premávať električky cez Mostovú a Jesenského ulicu, obmedzená bude premávka i v južnej časti centra.

Bratislava 29. júla (TASR) - Sobotňajší Dúhový Pride, podujatie s názvom Hrdí na rodinu, si vyžiada dopravné zmeny a obmedzenia v centre Bratislavy. Uskutočniť by sa mal aj protest proti Dúhovému Pride. Polícia v tejto súvislosti prijíma bezpečnostné opatrenia. Verejný poriadok na území hlavného mesta bude zabezpečovať príslušníci z radov poriadkovej, dopravnej ako aj kriminálnej polície.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) v tejto súvislosti upozorňuje, že v sobotu od 10.00 h do skončenia podujatia nebudú premávať električky cez Mostovú a Jesenského ulicu, obmedzená bude premávka i v južnej časti centra. Počas pochodu nebudú premávať električky ani na Šafárikovom námestí

Linka č. 4 bude premávať obojsmerne cez Námestie SNP, Kapucínsku a tunel, linka č. 8 pôjde v centre skrátenou okružnou trasou. "Smerom z Ružinova odbočí z Námestia SNP na trasu Kamenné námestie, Špitálska, Americké námestie, Radlinského, Blumentál," informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.



S obmedzeniami musia počas soboty počítať aj vodiči. A to najmä v okolí Hviezdoslavovho námestia, Riegleho ulice, Riečnej ulice, Rázusovho nábrežia, Vajanského nábrežia, Námestia Ľ. Štúra, Mostovej ulice, Jesenského ulice a Štúrovej ulice, Rybného námestia, Rybárskej brány a Stromovej ulice. "V blízkosti uvedených ulíc dôjde v súvislosti s verejným zhromaždením aj k dočasnému vylúčeniu mestskej hromadnej dopravy, najmä v blízkosti Rázusovho nábrežia a Vajanského nábrežia, ale v určitom čase aj k úplnému uzavretiu uvedených ulíc aj pre návštevníkov mesta," priblížil krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Polícia zároveň upozorňuje návštevníkov mesta ako aj účastníkov zhromaždení, aby do ulíc, ktorých sa budú týkať obmedzenia, vstupovali bez zbytočných batožín. "Zároveň občanov žiadame, aby počas bezpečnostných opatrení rešpektovali pokyny, prípadne výzvy polície, boli ohľaduplní voči ostatným občanom. Napomôžu tak zachovaniu verejného poriadku na území hlavného mesta," dodal Szeiff.

Dúhový Pride Bratislava sa uskutoční na Hviezdoslavovom námestí, protest proti Dúhovému Pride by mal začať na Hlavnej stanici a podujatie s názvom Hrdí na rodinu sa uskutoční pred Národnou radou SR.

Detailné informácie o trasách električkových i autobusových liniek, ktorých sa obmedzenie týka, zverejnil DPB na svojom webe.