Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Dunaj zatiaľ inštitúcie nezatvára, poslanci vo štvrtok nechcú rokovať

Milan Ftáčnik Foto: TASR/Michal Svítok

Primátora Bratislavy Milana Ftáčnika na to vyzývajú niektorí poslanci, keďže Dunaj má práve vtedy kulminovať.

Bratislava 5. júna (TASR) - Pre rozvodnený Dunaj zatiaľ mesto nezatvára verejné inštitúcie, ani neplánuje zrušiť rokovanie mestského zastupiteľstva, ktoré má byť vo štvrtok 6. júna.

Primátora Bratislavy Milana Ftáčnika (nezávislý s podporou Smeru-SD) však k tomu vyzývajú niektorí poslanci, keďže Dunaj má práve vtedy kulminovať. Riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy tvrdí, že situácia nie je taká kritická.

"V čase, keď Bratislavčania čelia ďalšej historickej hrozbe, by poslanci mali byť medzi ľuďmi a pomáhať," vraví predseda najsilnejšieho poslaneckého klubu SDKÚ-DS, Most-Híd Ivo Nesrovnal. Klub teda podľa neho žiada Ftáčnika, aby zvážil možnosť odložiť rokovanie mestského zastupiteľstva a presunul ho na iný termín. "Zasadať v čase, keď je v meste mimoriadna situácia a ľudia sa obávajú o zdravie a majetok ohrozené neustále sa zvyšujúcou hladinou Dunaja, sa nám zdá necitlivé a nemiestne," podotýka Nesrovnal.

Primátor podľa Andrassyho pozval predsedov poslaneckých klubov na rokovanie krízového štábu, ktoré bude dnes o 13.30 h. "Na základe vyhodnotenia situácie sa rozhodne o priebehu zajtrajšieho zastupiteľstva," avizoval pre TASR. Zatiaľ však podľa neho v Bratislave nie je taká situácia, aby bolo potrebné zatvárať verejné inštitúcie či rušiť rokovania zastupiteľstiev. "Ak sa však zajtra zastupiteľstvo uskutoční a počas rokovania sa ukáže, že sa situácia výraznejšie skomplikovala, bez akýchkoľvek problémov je možné toto rokovanie prerušiť," doplnil Andrassy.

Stovky žiakov z Gymnázia na Grösslingovej ulici a zo Základnej školy s Gymnáziom na Dunajskej ulici v Bratislave budú mať vo štvrtok riaditeľské voľno. Študenti školy na Dunajskej ulici budú mať voľno aj v piatok (7.6.), informovala TASR hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.