Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Dunajská Streda eviduje 16 bezdomovcov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Počas zimného obdobia je zabezpečené stravovanie bezdomovcov.

Dunajská Streda 25. decembra (TASR) - Mesto Dunajská Streda zabezpečuje v spolupráci s Občianskym združením Svetlo a ďalšími dobrovoľníkmi od 11. decembra trikrát týždenne stravovanie pre bezdomovcov. Informovala TASR vedúca oddelenia sociálnych vecí Mestského úradu Dunajská Streda Alica Miklósová.

"Na našej webovej stránke sme zverejnili výzvu, poprosili sme organizácie, podnikateľov a občanov, že očakávame pomoc dobrovoľníkov na zabezpečenie stravovania a teplého oblečenia pre sociálne slabších ľudí," uviedla Miklósová s tým, že mestský úrad počas chladnejších dní urobí všetko pre to, aby nedošlo k ohrozeniu života ľudí bez domova a pomáha im prekonať to najťažšie obdobie.

Ako uviedla, za aktívnej spolupráci dobrovoľníkov je počas zimného obdobia zabezpečené stravovanie bezdomovcov. "Naši terénni pracovníci pred sviatkami zmapovali situáciu a zistili, že máme 16 registrovaných ľudí, ktorí potrebujú pomoc," konštatovala. Dodala, že pri ich vyhľadávaní pomáhajú aj príslušníci mestskej polície. Počet odkázaných na pomoc sa každý deň mení.

V tomto roku sa nepodarilo úplne sfunkčniť nocľaháreň. "V budove treba vybudovať ešte sociálne miestnosti, ale v prípade extrémnej zimy otvoríme tento objekt a môžu tam bezdomovci prenocovať," ozrejmila Miklósová. Pripomenula, že v minulom roku pre bezdomovcov Slovenský Červený kríž postavil stan, teraz je k dispozícii budova, v ktorej sa nachádza vykurovacie teleso.