Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dunajskostredskí mladí sa školili v prevencii závislosti i kyberšikany

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Školenia sa organizovali a organizujú na viacerých miestach v Dunajskostredskom okrese, napríklad v Okoči, Orechovej Potôni, Šamoríne či vo Veľkom Mederi.

Dunajská Streda 23. februára (TASR) – Žitnoostrovské osvetové stredisko (ŽOS) v Dunajskej Strede pripravilo s políciou v uplynulých dňoch jedno z cyklických školení pre deti a mládež v oblasti prevencie patologických javov. Ako pre TASR uviedla riaditeľka ZOŠ v Dunajskej Strede Jana Svetlovská, podujatie viedla preventistka Sabina Baloghová z okresného riaditeľstva polície v Dunajskej Strede a metodička ZOŠ Erika Sínová.

„Témy sa odvíjajú od aktuálnych problémov v spoločnosti. Okrem prevencie vzniku závislosti na psychotropných látkach a rôzneho druhu kriminality je dnes dôležitá aj prevencia kyberšikany (obťažovanie a šikanovanie prostredníctvom internetu, mobilu a podobne),“ dodala riaditeľka.

Školenie bolo venované oblasti základov právneho vedomia a trestnoprávnych úkonov, ktoré sa týkajú vekovej hranice adolescentov. Hovorilo sa i o nástrahách nových syntetických drog, ale tiež alkoholu. Pozornosť bola zvlášť venovaná kyberšikanovaniu a sociálnym sieťam, respektíve ako diskutovať, ako sa chrániť, čo sa môže a čo sa nemôže touto formou ponúkať verejnosti a podobne. Nasledovala tiež voľná diskusia.

Školenia sa organizovali a organizujú na viacerých miestach v Dunajskostredskom okrese, napríklad v Okoči, Orechovej Potôni, Šamoríne či vo Veľkom Mederi. Metodické materiály zabezpečilo ZOŠ aj v maďarskom jazyku.