Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Dvaja Lučenčania pripravili 82-ročného dôchodcu o viac ako 11.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Dolný Kubín 21. marca (TASR) - Až tri roky za mrežami hrozia dvom podozrivým, ktorí mali podľa dolnokubínskych policajtov odcudziť 82-ročnému dôchodcovi viac ako 11.000 eur. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Policajti podľa neho odhalili podozrivých z majetkovej trestnej činnosti. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinil 40-ročného Štefana a 41-ročnú Alicu (obaja z Lučenca) z prečinov podvodu a krádeže spáchaných formou spolupáchateľstva.

"Obvinení 26. januára predpoludním v Dolnom Kubíne pred nemocnicou oslovili 82-ročného muža. Pod vymyslenou zámienkou operácie príbuzného žiadali od neho požičať 300 eur. Oslovený muž ich pozval do svojho bytu v Dolnom Kubíne, kde im odovzdal finančnú hotovosť vo výške 300 eur. Obvinení následne v obývacej izbe zabávali poškodeného muža a z miestnosti kuchyne mu odcudzili finančnú hotovosť vo výške 10.800 eur," uviedol s tým, že podozriví následne odišli na neznáme miesto.

Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.