Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

E. Szabó: Minulý rok bol pre Štúrovo mimoriadne úspešný, no zložitý

Na archívnej snímke primátor Štúrova Eugen Szabó. Foto: TASR - Milan Drozd

Negatívom minulého roka bolo podľa hodnotenia primátora fungovanie nového mestského zastupiteľstva.

Štúrovo 8. januára (TASR) - Ako mimoriadne úspešný, no zároveň zložitý a náročný hodnotí rok 2023 primátor Štúrova Eugen Szabó. Za najväčší úspech považuje zabezpečenie všetkých samosprávnych úloh v plnom rozsahu. "Pri zostavovaní plánov sa javilo, že nebudeme mať dostatok finančných prostriedkov na vykrytie všetkých nákladov. Rok bol sprevádzaný rôznymi úspornými opatreniami a hľadaním variantných riešení," zhodnotil Szabó.

Na rozvoj mesta vynaložila samospráva v minulom roku takmer štyri milióny eur. Väčšina financií pochádzala z dotačných zdrojov. Mesto vybudovalo detské ihriská a oddychové zóny na Bartókovej ulici, Družstevnom rade a na sídlisku Terasy II, vznikla atletická dráha na Základnej škole Endre Adyho.

Mesto úspešne zrealizovalo výstavbu novej kompostárne a modernizáciu jednotky zberného dvora. "Popri samotnej výstavbe sme zabezpečili aj vecné prostriedky. Vozidlá a stroje budú slúžiť odpadovému hospodárstvu nášho mesta," zhodnotil primátor. Prínosom pre celý región je podľa jeho slov aj vybudovanie cyklotrasy medzi Štúrovom a obcou Chľaba.

Negatívom minulého roka bolo podľa hodnotenia primátora fungovanie nového mestského zastupiteľstva. "Som sklamaný úrovňou spolupráce. Zo strany väčšej skupiny poslancov cítim mnohé osobné útoky a zrejme zámerný postupný vnútorný rozklad systému samosprávy," zhodnotil Szabó, ktorý pôsobí na poste primátora Štúrova od roku 2014.