Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

ECAV v Brezne ide do dobrovoľného lockdownu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Caban

Najbližšie služby Božie sa uskutočnia podľa nariadení epidemiológov v nedeľu o 9.00 h. Ľudí žiadajú o prekrytie tváre rúškom, aplikovanie dezinfekcie na ruky a sedenie na označených miestach.

Brezno 19. decembra (TASR) – Vzhľadom na zlú epidemiologickú situáciu na Slovensku, preťaženú brezniansku nemocnicu, odporúčania odborníkov i seniorátu sa predsedníctvo cirkevného zboru Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku (ECAV) Brezno rozhodlo vstúpiť od 21. decembra do 10. januára 2021 do dobrovoľného "lockdownu". Informuje o tom na sociálnej sieti s tým, že ju k tomu vedie zodpovednosť a láska voči blížnym. Veriacich prosí o pochopenie.

Najbližšie služby Božie sa uskutočnia podľa nariadení epidemiológov v nedeľu (20. 12.) o 9.00 h. Ľudí žiadajú o prekrytie tváre rúškom, aplikovanie dezinfekcie na ruky a sedenie na označených miestach.

Počas sviatkov cirkev odporúča vysielanie služieb Božích v televízii alebo na vlnách rozhlasu či internete. Od 26. decembra začína s ich vysielaním prostredníctvom facebooku ECAV Brezno.

"Prežili sme Veľkú noc, zvládneme aj Vianoce. Prosím, dávajte si na seba pozor, nevystavujte sa zbytočnému riziku, dodržiavajme nariadenia odborníkov a myslime v našich modlitbách na všetkých chorých, ako aj na preťažených zdravotníkov. Narodené Božie dieťa je tu aj pre nich. Naša viera v Krista sa prejaví najlepšie tak, že budeme ohľaduplní a láskaví práve k tým, ktorí sú najviac preťažení a trpiaci," zdôrazňuje predsedníctvo cirkevného zboru ECAV Brezno na sociálnej sieti.