Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V Trenčíne ponúkajú bezplatné kurzy pre kultúrnych manažérov

Pohľad na Trenčiansky hrad, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vzdelávanie Runway/Profesionáli z kultúry z dielne Európskeho hlavného mesta kultúry Trenčín 2026 už pritiahlo do Trenčína desiatky ľudí, uviedla PR manažérka EHMK Mirka Gučíková.

Trenčín 22. augusta (TASR) - Zvyšovanie kompetencií v oblasti kultúrneho manažmentu je hlavným cieľom vzdelávacieho programu Runway/Profesionáli z kultúry. Kurzy organizuje bezplatne Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) Trenčín 2026. Informovala o tom PR manažérka EHMK Mirka Gučíková.

"Vzdelávanie Runway/Profesionáli z kultúry z dielne Európskeho hlavného mesta kultúry Trenčín 2026 už pritiahlo do Trenčína desiatky ľudí. Kurz je skvelou príležitosťou pre všetkých, ktorí chcú svoje organizácie a projekty posúvať na medzinárodnú úroveň, a tým dlhodobo zlepšovať kultúrnu ponuku nielen v Trenčíne, ale aj v regióne alebo kdekoľvek na Slovensku," uviedla Gučíková.

Ako dodala, pre projekt Európskeho hlavného mesta kultúry je vytváranie príležitostí na vzdelávanie zásadné, vedomosti a skúsenosti absolventom kurzu zostanú aj po roku 2026. Trenčín sa tým zároveň začína profilovať ako mesto, kde sa oplatí prísť vzdelávať v kultúrno-kreatívnom priemysle.

"Skúsení lektori a lektorky sa počas piatich dvojdňových blokov venujú témam ako strategické plánovanie, zapájanie publík, dizajn služieb, mäkké zručnosti a ďalšie. Kurz je určený pre kultúrnych manažérov a manažérky z verejných aj súkromných organizácií a inštitúcií. Semestrálne vzdelávanie poskytujeme bezplatne, jeho hodnota je 1000 eur," zdôraznila Gučíková s tým, že registrácia na nový semester je otvorená do 11. septembra na trencin2026.eu/runway.