Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

EKO-podnik v Novom Meste ostáva naďalej bez oficiálneho riaditeľa

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Miestny EKO-podnik VPS je bez riaditeľa po tom, ako sa funkcie vzdal bývalý riaditeľ Vladimír M. Toho polícia zadržala koncom augusta 2021.

Bratislava 4. apríla (TASR) – Príspevková organizácia EKO-podnik verejnoprospešných služieb (VPS) v bratislavskom Novom Meste zostáva aj naďalej bez oficiálneho riaditeľa. Vyplýva to z rozhodnutia miestnych poslancov, ktorí v utorok neschválili do tejto funkcie Daniela Hulína, ktorého ešte vlani odporučila výberová komisia. Nové výberové konanie by malo byť vyhlásené do 30. júna. Hulík je dočasne povereným na výkon tejto funkcie od septembra 2021

Hulín bol jedným z piatich kandidátov, ktorých vypočúvala vlani v máji výberová komisia. V rámci výberového konania mu udelila najviac bodov. Nového riaditeľa mal poslanecký zbor v minulosti schvaľovať už niekoľkokrát, avšak neúspešne.

Miestny EKO-podnik VPS je bez riaditeľa po tom, ako sa funkcie vzdal bývalý riaditeľ Vladimír M. Toho polícia zadržala koncom augusta 2021. Zobrať mal úplatok za neukončenie prenájmu parkoviska, ktoré si prenajíma súkromná spoločnosť. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin prijímania úplatku a podplácania. Vladimír M. označil konanie za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje. Postu šéfa podniku sa preto vzdal.

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí správa a údržba obecného majetku, ako sú budova tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa aj koseniu a čistote verejných priestranstiev či údržbe komunikácií. Jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve.