Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Popradská energetická spoločnosť začala v meste s dodávkami tepla

Ilustračné foto Foto: ifoyer.com

Spoločnosť zásobuje v okresnom meste Poprad teplom 14.000 domácností.

Poprad 20. septembra (TASR) - Popradská energetická spoločnosť (PES) ako dodávateľ tepla a teplej vody do domácností a ďalších objektov v Poprade začala dnes s dodávkou tepla pre svojich odberateľov. Oficiálna vykurovacia sezóna sa datuje k 1. septembru, kúriť sa však začína až vtedy, ak priemerná denná teplota klesne v dvoch po sebe nasledujúcich dňoch pod 13 stupňov Celzia a predpoveď počasia na ďalší deň nenasvedčuje, že sa počasie zlepší.

PES začala poskytovať služby spojené s dodávkou tepla a teplej vody ako spoločnosť so 100-percentnou kapitálovou účasťou mesta Poprad od 1. januára tohto roku. Teplom zásobuje 14.000 domácností. Podľa viceprimátora mesta Igora Wzoša je projekt pre občanov prínosom, k ôsmemu mesiacu tohto roka zaplatili za dodané teplo medziročne menej o 444.000 eur.

Konateľ PES Pavol Kubičko informoval o viacerých realizovaných prácach v minulých mesiacoch súvisiacich so zabezpečením vykurovania. Na vykurovacom okruhu kotolne Matejovce vymenili 45-ročné teplovodné potrubie za predizolované plastové potrubie so životnosťou viac ako 50 rokov. Na okruhu kotolne Západ II vymenila PES po 20 rokoch odovzdávacie stanice tepla. "Pracujeme aj na okruhu kotolne na sídlisku Juh VI, kde je napojených 25 bytových domov a do každého z nich chceme inštalovať odovzdávaciu stanicu. Desať sme už inštalovali, momentálne pokračujú práce na ďalších a chceme ich ukončiť do konca septembra," doplnil. Celkovo spravuje PES v meste Poprad 41 kotolní a 166 odovzdávacích staníc.