Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Počas jarnej Gruntovačky vyčistili v Žiari nad Hronom dve lokality

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Táto iniciatíva ukazuje, ako je dôležitá spolupráca a zodpovednosť každého z nás a hlavne, keď ide o prírodu a životné prostredie, konštatovali organizátori z OOCR Región Gron.

Žiar nad Hronom 30. apríla (TASR) - Počas jarnej Gruntovačky, ktorá sa v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) koná už tradične pri príležitosti Dňa Zeme, vyčistili v Žiari nad Hronom dobrovoľníci dve lokality. Ako informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Gron, ktorá podujatie v piatok 26. apríla organizovala, spolu so žiakmi zo Žiaru nad Hronom vyčistili chodník na Šibeničný vrch a lokalitu pri Lutilskom potoku.

"Čistenie chodníka na Šibeničný vrch si pod patronát zobrali žiaci zo siedmeho a ôsmeho ročníka Základnej školy na Ul. Dr. Janského. Napriek tomu, že lokalita nebola extrémne znečistená aj vďaka nedávnej akcii Jarné upratovanie prírody, na ktorej sa zúčastnilo deväť turistov, predsa len sa opäť vyzbieralo asi šesť vriec odpadkov," uviedla OOCR Región Gron.

Druhá skupina, ktorú tvorili žiaci zo Základnej školy na Ul. M. R. Štefánika, sa vybrala zbierať odpadky do oblasti popri Lutilskom potoku. Tu bola podľa organizátorov situácia horšia. Medzi množstvom odpadu našli žiaci aj nákupný vozík, ktorý poslúžil na zber smetí.

"Je inšpirujúce, že mladí ľudia neváhajú priložiť ruku k dielu. Táto iniciatíva ukazuje, ako je dôležitá spolupráca a zodpovednosť každého z nás a hlavne, keď ide o prírodu a životné prostredie," konštatovali organizátori z OOCR Región Gron.