Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

TMR odmieta tvrdenia environmentalistov, ktorí písali prezidentovi SR

Na archívnej snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - Martin Baumann

Spoločnosť Tatry mountain resorts tvrdí,že postupuje v súlade s platnými zákonmi a so zreteľom na prostredie, v ktorom pôsobí a odmieta tvrdenia environmentalistov.

Bratislava 27. júla (TASR) - Spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) sa ohradila voči tvrdeniam environmentalistov, ktorí napísali otvorený list prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi pre jeho podporu súťaže Tatranskí rytieri, za ktorou stojí. "Argumenty uvedené v liste považujeme za tendenčné a zavádzajúce a mrzí nás, že na základe nich sa znevažuje prínos a myšlienka samotného projektu," reagovala hovorkyňa spoločnosti Zuzana Fabianová.

Spoločnosť podľa jej slov pri svojich aktivitách vždy postupuje v súlade s platnými zákonmi a so zreteľom na prostredie, v ktorom pôsobí. "Na Slovensku sa pôsobnosť TMR sústreďuje najmä v regióne Tatier, ktoré sú vzácnym a chráneným územím, ale zároveň epicentrom turistického ruchu Slovenska, takže je potrebné skĺbiť princípy ochrany prírody aj rozumného rozvoja služieb cestovného ruchu," skonštatovala.

Tatry sú vyhľadávanou destináciou pre prírodné prostredie, spoločnosť má preto podľa Fabiánovej záujem o jeho zachovanie. "Rešpekt voči prírodnému prostrediu u verejnosti sa snažíme podporovať formou spolupráce a partnerstiev vo viacerých vzdelávacích a osvetových projektoch. Jedným z nich je aj podpora environmentálnej výchovy v školách prostredníctvom projektu Tatranskí rytieri, ktorý sa stretol u škôl s mimoriadnym záujmom," doplnila.

Environmentalistom sa nepáči prezidentova podpora súťaže, ktorej iniciátorom a hlavným sponzorom je TMR. Andrejovi Kiskovi preto 63 členov Slovenského ochranárskeho snemu napísalo otvorený list a žiadajú ho, aby svoju podporu prehodnotil a odriekol. Signatári listu poukazujú, že nemôžu mlčať, ak sa TMR tvári ako protagonista ochrany prírody a chce o tom s podporou prezidenta presviedčať aj deti. Prezidentská kancelária zatiaľ k výzve reakciu neposkytla.